Németh Katalin coach

(+36) 70/391-8836
nk.coach@jobblesz.hu

"Pedagógus diplomával, taní- tóként, és szervezőként  is a fő motivációm mindig is a Jobbítás volt.

Mindig szerettem emberek között, emberekkel, kapcsolatokkal foglalkozni. A szakmai fejlődésem, a megélt tapasztalataim mind a pozitív pszichológia hasznosítását erősítik meg bennem. A jóllét kérdései, a pozitív érzések és a belső erősségekre való koncentrálás hatékonyabb, mintha a gyengeségeinkkel foglalkozunk.

Bizalmam, tiszteletem, empátiám és a Benned való hitem egészítik ki a tanácsadói szakmaiságomat."

Ha felcsatlakoztál a netre, és már a segítség keresési fázisában vagy, vagy éppen ajánlott valaki, már biztosan túl vagy az első lépéseken. A barátnői konzultációkon, telefonos csacsogásokon, haveri tanácsok, véleményezések átrágásán. Miért én, miért ő, miért teszi ezt velem, és a miért hagyom elemzéseken. Bizonyára néhány hasznos könyv is került már a kezedbe, hogy megtudd, mi miért van így? Miért fontosabb a más véleménye, miért van annyi bajunk egymással, vagy miért olyan nehéz a férfinak, nőnek, anyósnak (persze apósnak valahogy nem annyira), tinédzsernek?

 

Ha így van, éppen itt az ideje, hogy találkozzunk. Objektívebben, mint a barát, vagy barátnő. Ő csak neked akar segíteni, téged vígasztal, leginkább csak a te vagy a saját szemszögéből látja a helyzetet, többnyire, ahogy neked jó.

 

Több szempontból érdemes körülnézni:

  • Mi működött jól? Mitől volt jó igazán?
  • Mi fontos neki? Mi az ő problémája?
  • Mire vágyhat a másik, minek örülne?
  • Mi villanyoz fel? Mi a legrosszabb?
  • Amint rálátsz a helyzetre a másik nézőpontjából is, sok minden változhat.
  • Ki tegye meg az első lépést? Ki változzon?
  • Mi kéne ahhoz, hogy működjön? Mi a kényelmesebb?
  • Mit veszíthetsz vele? Mire van több sansz?

Ha számos ilyen kérdés feszegethető egyéni fejlődésedben vagy párkapcsolatodban, érdemes kapcsolatba kerülnünk.

 

Mert semmi nem "egyszerűen így van". Ami így van, azt ilyenné tettük, vagy ilyennek fogadtuk el. Éppen ideje, hogy megtanulj döntéseket hozni, és az alkalmazkodó viselkedés helyett felelősséget vállalni. Önmagad is előidézheted a változásokat. Érdemes kilépni a régi kerékvágásból, gondolataidat, vágyaidat a felszínre hozni. Senki sem lehet kiszolgáltatva más magatartásának, vagy problémájának.

 

A problémák rád eső részével persze neked kell megbirkóznod. A nehéz helyzetekben is át kell gondolni, mi benne az előny, mi benne a legjobb megoldás. Kezdjük el, hogy jobb legyen...